Hrušky se slaným karamelem

Zajímavý dezert, který stojí za ochutnání.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Karamel:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    813 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3400 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    162,6 g

    185 %

    163 %

  • Vláknina

    7,4 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    2,1 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    17,3 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    10,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrušky oloupeme a zespodu opatrně vykrojíme jadérka a středy. Do hrnce nalijeme asi 1000 ml vody, přidáme cukr a koření a přivedeme k varu.
  2. Do vroucí vody vložíme hrušky a na mírném ohni vaříme 10-15 minut. Pak hrnec odstavíme z plotny a hrušky necháme vychladnout v odvaru.
  3. Mezitím v pánvi utavíme cukr na světlý karamel. Za stálého míchání přilijeme horkou smetanu, máslo a sůl a provaříme cca 5 minut. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  4. Hrušky vyjmeme z nálevu, položíme je na talířek a zalijeme smetanovým karamelem. Můžeme doplnit např. tvarohem nebo zakysanou smetanou. Ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Moderní žemlovka z brioškového pečiva

Vylepšete tradiční žemlovku podle našeho receptu.

Citronová babetka

Upečte si ke kávě výborný moučník.

Brusinkové taštičky s vanilkovým krémem

Tyto brusinkové taštičky si zamilujete již po prvním soustě.

Briošky s jalbky

Sladká snídaně, kterou můžete upéct den předem.

Citrusový koláč s tvarohem

Máte rádi svěží chutě? Pak je pro vás tento koláč jako dělaný.