Hrušky a ostružiny zapečené v krému

Udělejte změnu a připravte rodině sladký oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    440 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1842 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    64,1 g

    73 %

    64 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    8,2 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    15,6 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    8,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrušky oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na plátky, které pokapeme citronovou šťávou, ostružiny očistíme.
  2. Vejce vyšleháme s oběma cukry do husté pěny. Vmícháme prosátou mouku a vyšlehanou smetanu.
  3. Pekáček vymažeme máslem a rozložíme do něj plátky hrušek. Zalijeme krémem a na povrch naskládáme ostružiny. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout a podáváme teplé, posypané moučkovým cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.

Vepřové výpečky se špenátem

Skvělý recept na rodinný oběd.

Zapékané plněné brambory

K zapékaným bramborům se skvěle hodí zakysaná smetana.