Hruškový tarte tatin

Oblíbený obrácený koláč nemusíte připravovat je z karamelizovaných jablek, ale skvěle do něj využijete i hrušky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    266 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1111 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    33,3 g

    38 %

    33 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    2,3 g

    4 %

    3 %

  • Tuky

    13,2 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    4,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na polovinu a vykrojíme jádřince. Pokapeme citronovou šťávou. Kulatou koláčovou formu vyložíme alobalem.
  2. Na pánvi rozpustíme cukr na světlý karamel, přidáme máslo a hrušky a krátce v karamelu povaříme. Pak přendáme hrušky do formy a zalijeme zbylým karamelem z pánve.
  3. Těsto rozválíme na pracovní desce posypané moukou na kulatý plát o velikosti 12 cm. Plát těsta položíme na povrch hrušek a kraje zahneme směrem dovnitř formy.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě, pak vyklopíme a sundáme alobal.
Autor:

Podobné recepty

Střecha s kandovanou třešní

Tradiční dezert střecha je ideální pro každou oslavu.

Řezy s trubičkami

Lahodné řezy, který stojí za vyzkoušení.

Pudinkové hradby

Pudinkové hradby jako sladké pokušení, kterému neodoláte.

Profiterolky s čokoládovým krémem

Plněné profiterolky jsou ideální pro slavnostní chvíle.

Pruhovaná panna cotta s mangem

Oblíbený italský dezert je překvapivě snadný na přípravu.