Hruškové koláčky

1 hodnocení

Roztomilé koláčky s hruškami a křupavými mandlemi.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na hrušky:

Na těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    825 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3452 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    84,5 g

    96 %

    84 %

  • Vláknina

    13,7 g

    46 %

    46 %

  • Bílkoviny

    17,2 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    43,7 g

    67 %

    62 %

  • nasycené

    16,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrušky oloupeme a rovně seřízneme spodní část. Vložíme je do hrnce s 1,5 litrem vody, do které přidáme citronovou šťávu, cukr a koření. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a necháme ještě 10 minut vařit na mírném ohni. Pak hrušky opatrně vyndáme na papírovou utěrku a necháme je okapat.
  2. Zapékací mističky o průměru cca 9 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, případně můžeme vyložit pečicím papírem. V misce vyšleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Postupně jedno po druhém zašleháme vejce, vanilkový extrakt, smetanu, mleté mandle a prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem.
  3. Připravené formičky naplníme těstem do výšky zhruba 2 cm, doprostřed umístíme hrušky, a těsto kolem hrušek lehce posypeme plátky mandlí. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20-25 minut. Ještě horké hrušky ihned potřeme medem.
Autor:

Podobné recepty

Vanilkové věnečky

Není nad domácí věnečky.

Tvarohový růžový koláč

Tento koláč chutná prostě skvěle.

Clafoutis s ostružinami

Upečte si francouzský koláč plný čerstvého ovoce.

Ovocný trifle do skleničky

Chce to něco dobrého na zub? Připravte rodině vrstvený dezert anglického původu.

Vaflové kornoutky s ovocem

Kornouty nemusíte plnit pouze zmrzlinou. Inspirujte se naším receptem.