Hrstková polévka

Tato polévka může být klidně i hlavním chodem. Výživnost jí dodají jak luštěniny, tak hovězí vývar.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

bez doby namáčení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    493 KCal

    22 %

    21 %

  • Energie

    2063 KJ

    22 %

    21 %

  • Sacharidy

    71,1 g

    81 %

    71 %

  • Vláknina

    22,0 g

    73 %

    73 %

  • Bílkoviny

    30,9 g

    49 %

    45 %

  • Tuky

    4,6 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazole, čočku, kroupy a pohanku propláchneme, zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den dáme vařit s hovězím masem, cibulí, nakrájeným česnekem a feferonkou.
  2. Když je vše poloměkké, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a brambory, které uvaříme doměkka. Dochutíme solí a mletým pepřem.
  3. Polévku podáváme ozdobenou čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Zvěřinová polévka s játrovými knedlíčky

Ze zbylého masa uvařte silný vývar.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.