Hrstková polévka
Tato polévka může být klidně i hlavním chodem. Výživnost jí dodají jak luštěniny, tak hovězí vývar.
Vaření 50 min
bez doby namáčení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
493 KCal
22 %
21 %
-
Energie
2063 KJ
22 %
21 %
-
Sacharidy
71,1 g
81 %
71 %
-
Vláknina
22,0 g
73 %
73 %
-
Bílkoviny
30,9 g
49 %
45 %
-
Tuky
4,6 g
7 %
7 %
-
nasycené
1,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Fazole, čočku, kroupy a pohanku propláchneme, zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den dáme vařit s hovězím masem, cibulí, nakrájeným česnekem a feferonkou.
- Když je vše poloměkké, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a brambory, které uvaříme doměkka. Dochutíme solí a mletým pepřem.
- Polévku podáváme ozdobenou čerstvými bylinkami.