Hrnkový koláč s angreštem

Nemáte doma váhu? Vyzkoušejte tento hrnkový koláč.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

24 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    222 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    927 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    25,3 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    3,2 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    12,0 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    6,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tuk nakrájíme na kousky a necháme změknout při pokojové teplotě. Přidáme cukr, žloutky a utřeme do pěny. Z bílků vyšleháme sníh.
  2. Do pěny vmícháme zakysanou smetanu a polovinu prosáté mouky s kypřicím práškem. Pak vmícháme bílkový sníh a nakonec zbylou prosátou mouku.
  3. Hotové těsto rozetřeme do pekáčku vymazaného tukem a vysypaného polohrubou moukou. Na povrch rozložíme očištěný angrešt obalený v polohrubé mouce.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme. Vychladlý koláč rozkrájíme a pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Citronový chlebíček s jablky

Jablka dodají tradičnímu moučníku vláčnost.

Šlehačkové kremrole

Tyto kremrole chutnají lépe než z cukrárny.

Voňavý jablečný koláč

Máte jablka ze zahrady? Upečte si z nich výborný koláč.

Tvarohové řezy s ovocem

Ovoce moučník dozdobí a navíc mu dodá šťavnatější chuť.

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.