Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    254 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1061 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    21,1 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    11,1 g

    37 %

    37 %

  • Bílkoviny

    12,5 g

    20 %

    18 %

  • Tuky

    11,4 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    2,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme je nadrobno. Cuketu omyjeme a nakrájíme ji na malé kostičky, cukrový hrášek nakrájíme na menší kousky.
  2. Na rozehřátém oleji orestujeme šalotku, po 5 minutách přisypeme česnek a společně opékáme ještě minutu. Poté přidáme cuketu.
  3. Promícháme a zalijeme polovinou vývaru. Vaříme 10 minut, pak přidáme 50 g cukrového hrášku a rozmrazený hrášek. Dolijeme vývarem a přivedeme k varu.
  4. Odstavíme a rozmixujeme dohladka, pak přidáme mátu a opět rozmixujeme. Osolíme a opepříme.
  5. Před podáváním do polévky přidáme bílý jogurt a tahini pastu. Ozdobíme mátou a zbylým cukrovým hráškem.
Autor:

Podobné recepty

Vichyssoise

Tradiční francouzská polévka.

Velikonoční kopřivová polévka

Polévka jako dělaná na Zelený čtvrtek.

Severská koprovo-špenátová polévka

Uvařte si u vás doma tradiční polévku ze Skandinávie.

Ostrá křenová polévka

Pokud máte rádi pálivé, tak vás tato polévka nezklame.

Šmigrustovka – Velikonoční polévka plná chutí podle Martina Škody

Oblíbený kuchař a influencer Martin Škoda vám ukáže skvělý způsob, jak využít vajíčka a další...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.