Hrachová polévka s uzeným masem

Díky hrachu vás tato polévka rychle zasytí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez doby bobtnání

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    229 KCal

    10 %

    10 %

  • Energie

    957 KJ

    10 %

    10 %

  • Sacharidy

    18,0 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    17,3 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    8,5 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrách namočíme asi na 240 minut do 1200 ml vody a necháme ho nabobtnat. Poté ho přivedeme k varu, posbíráme pěnu, přidáme uzené maso, bobkový list a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Dvě lžíce měkkého hrachu si z polévky dáme stranou.
  2. Mezitím na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibulku dosklovata, poté přisypeme nastrouhanou mrkev, společně chvíli restujeme a nakonec přidáme do polévky. Tu osolíme a opepříme.
  3. Uzené maso a bobkový list vyndáme, maso nakrájíme na kousky a polévku rozmixujeme dohladka. Podle chuti polévku dosolíme, vložíme do ní maso, celý hrách, prohřejeme a podáváme například s chlebovými krutony.
Autor:

Podobné recepty

Polévka tom kha kai s houbami

Uvařte si z hub shiitake tuto pikantní polévku. Chutná skvěle.

Vánoční kapří polévka

České Vánoce nejsou ty pravé bez kapří polévky.

Vydatná celerová polévka s kuřecím masem a koprem

Ochutnejte netradiční polévku z celeru.

Krém z červené řepy se sýrovými noky

Kombinace červené řepy a sýrových noků je skvělá.

Velikonoční podkrkonošská polévka

Ochutnejte tradiční polévku z Krkonoš.