Ingredience
Postup
- Nejdříve připravíme marinádu. Všechno koření dáme spolu s oloupaným česnekem do mixéru a krátce promixujeme. Jakmile je česnek rozmixovaný, přidáme olivový olej spolu s cibulí a rozmixujeme na hrubou pastu. Na závěr přidáme vinný ocet, šťávu z grapefruitu a limety a rozmixujeme dohladka.
- Hovězí maso nakrájíme na kostky o velikosti 5 cm, dáme je do uzavíratelné nádoby, zalijeme je připravenou marinádou a dobře promícháme. Necháme marinovat ideálně přes noc.
- Pak maso vyjmeme z chladu, necháme odstát, aby mělo pokojovou teplotu. Kousky masa i s marinádou vložíme do hrnce, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, sádlo a najemno nakrájenou papričku. Přiklopíme pokličkou a pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 180 minut.
- Jakmile je maso měkké, natrháme ho dvěma vidličkami a přelijeme ho vypečenou šťávou. Udržujeme v teple.
- Hranolky rozprostřeme na plech s pečicím papírem, zakápneme trochou oleje a pečeme při 200 °C cca 10-15 minut dozlatova.
- Smetanu promícháme s utřeným česnekem, solí a koriandrem. Tortilly prohřejeme v pánvi nasucho, potřeme je ochucenou zakysanou smetanou a naplníme je listy salátu, trhaným hovězím masem a hranolky. Ihned podáváme.

















