Hovězí tortilla s hranolky

1 hodnocení

Tento oběd bude mít úspěch u každého člena rodiny.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 230 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Marináda:

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    784 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3282 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    79,4 g

    90 %

    79 %

  • Vláknina

    11,3 g

    38 %

    38 %

  • Bílkoviny

    43,8 g

    70 %

    64 %

  • Tuky

    31,1 g

    48 %

    44 %

  • nasycené

    7,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejdříve připravíme marinádu. Všechno koření dáme spolu s oloupaným česnekem do mixéru a krátce promixujeme. Jakmile je česnek rozmixovaný, přidáme olivový olej spolu s cibulí a rozmixujeme na hrubou pastu. Na závěr přidáme vinný ocet, šťávu z grapefruitu a limety a rozmixujeme dohladka.
  2. Hovězí maso nakrájíme na kostky o velikosti 5 cm, dáme je do uzavíratelné nádoby, zalijeme je připravenou marinádou a dobře promícháme. Necháme marinovat ideálně přes noc.
  3. Pak maso vyjmeme z chladu, necháme odstát, aby mělo pokojovou teplotu. Kousky masa i s marinádou vložíme do hrnce, přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, sádlo a najemno nakrájenou papričku. Přiklopíme pokličkou a pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 180 minut.
  4. Jakmile je maso měkké, natrháme ho dvěma vidličkami a přelijeme ho vypečenou šťávou. Udržujeme v teple.
  5. Hranolky rozprostřeme na plech s pečicím papírem, zakápneme trochou oleje a pečeme při 200 °C cca 10-15 minut dozlatova.
  6. Smetanu promícháme s utřeným česnekem, solí a koriandrem. Tortilly prohřejeme v pánvi nasucho, potřeme je ochucenou zakysanou smetanou a naplníme je listy salátu, trhaným hovězím masem a hranolky. Ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí stripsy v cornflakes a celerové pyré

Udělejte dětem radost domácími stripsy.

Smažený sýr s rajčatovým a bylinkovým dipem

Vyzkoušejte tuto rychlovku oblíbenou u celé rodiny.

Svěží filé v papilotě

Vyzkoušejte tento zdravý recept na skvělý oběd či večeři.

Marinovaná treska s nakládaným zázvorovým salátem

Připravte si tresku na asijský způsob, budete překvapeni skvělou souhrou chutí.

Vepřové kotlety na zelenině

Maso chutná nejlépe pečené na kořenové zelenině.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.