Hovězí steak s fazolkami

nehodnoceno

Steak jak z luxusní restaurace.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na fazolky:

Na omáčku:

Na steaky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    948 KCal

    43 %

    39 %

  • Energie

    3966 KJ

    43 %

    39 %

  • Sacharidy

    89,4 g

    102 %

    89 %

  • Vláknina

    11,7 g

    39 %

    39 %

  • Bílkoviny

    62,7 g

    100 %

    92 %

  • Tuky

    35,3 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    15,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ve větším hrnci přivedeme k varu 400 ml vody, za stálého míchání postupně vsypeme polentu a vaříme 2 minuty do zhoustnutí. Poté rendlík stáhneme z plotny a ochutíme solí. Hmotu nalijeme do pečicím papírem vyložené formy (25x25 cm) a rozetřeme, necháme vychladnout. Ze ztuhlé polenty vykrájíme tvary, které přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme olejem a pečeme při 180 °C asi 25 minut.
  2. Fazolky očistíme a prudce spaříme v silně osolené vroucí vodě, přendáme do ledové vody a necháme krátce okapat. Poté je obalíme slaninou do balíčků, opepříme, přendáme na plech, pokapeme olejem a pečeme při 250 °C asi 10 minut.
  3. V rendlíku orestujeme 2 minuty za stálého míchání zelený pepř. Přilijeme víno, stáhneme oheň a pepř uvaříme doměkka. Víno necháme zcela vyvařit. Stáhneme z plotny, přilijeme koňak, vrátíme zpět a koňak necháme také vyvařit. Přidáme demi-glace, oheň stáhneme na třetinu a vaříme 5 minut. Přilijeme smetanu, promícháme a krátce povaříme. Sejmeme z plotny a dle chuti osolíme, postupně vmícháme vychlazené máslo nakrájené na kostičky.
  4. Steaky osušíme, potřeme olejem a důkladně osolíme, opepříme. Rozpálíme velkou nepřilnavou pánev, na které je opékáme 2-3 minuty z každé strany, nebo déle, do požadované propečenosti. Hotové maso necháme 5 minut odležet. Podáváme s fazolovými balíčky a polentou.
Autor:

Podobné recepty

Bramborové noky s pečeným česnekem a hovězím ragú

Luxusní podzimní pokrm s italským šarmem si zaručeně oblíbíte.

Pečená kachna na jablkách s medem a lokšemi

Vyzkoušejte „sladší“ variantu pečené kachny s jablky a lokšemi.

Dýňové placky

Jednoduché dýňové placičky je nejlepší doplnit svěžím dipem.

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Připravte k obědu báječný podzimní pokrm evokující Itálii.

Hovězí maso s houbovou omáčkou

Přinesli jste si z lesa plný košík? Zkuste náš recept na výbornou houbovou omáčku s hovězím.