Hovězí steak s bylinkovou omáčkou

Žádný milovník masa neodmítne steak.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Omáčka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    961 KCal

    44 %

    40 %

  • Energie

    4023 KJ

    44 %

    40 %

  • Sacharidy

    204,8 g

    233 %

    205 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    3,1 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    11,9 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ingredience na omáčku smícháme v misce. Zakryjeme ji, dáme do chladu a necháme alespoň hodinu rozležet.
  2. Maso potřeme olivovým olejem, posypeme hrubě podrceným pepřem a necháme chvilku odpočívat. Saláty rozkroj­íme na poloviny a necháme až do grilování ve vlhké utěrce.
  3. T-bone steak položíme na rošt a osolíme. Ideální je grilovat ho pod poklopem 6–8 minut z každé strany, na střední propečení. Po upečení ho potřeme malou částí připravené bylinkové omáčky a necháme v teple odpočívat pět minut, aby se maso zatáhlo a při krájení nevytékala šťáva.
  4. Překrojené saláty potřeme olejem a položíme řezem na gril. Krátce je ogrilujeme a pak servírujeme s plátky nakrájeného grilo­vaného hovězího steaku.
Autor:

Podobné recepty

Steak s krémovou omáčkou

Připravte si doma vepřový steak lepší než z restaurace.

Bramborový caesar salát s pečeným kuřetem

Zkuste zajímavou variaci na oblíbený salát.

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.