Hovězí nudličky Stroganov

1 hodnocení

Nechte své chuťové pohárky navštívit vzdálené Rusko. Tento jednoduchý recept vás mile překvapí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    381 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1593 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    8,4 g

    10 %

    8 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    34,7 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    23,0 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    13,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso očistíme a nakrájíme na plátky silné asi 2 cm. Lehce je naklepeme, nakrájíme na tenké nudličky a poprášíme moukou. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme.
  2. Okurky nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Přidáme ji do pánve a krátce společně s masem orestujeme.
  3. Maso s cibulí osolíme a opepříme. Přidáme okurky, protlak, vývar a smetanu. Směs přivedeme k varu, pak teplotu ztlumíme a vše zvolna provaříme asi 5 minut.
  4. Stroganov rozdělíme do talířů. Podáváme ho s opečenými brambory a sterilovanou zeleninou.

Hotový stroganov polijte vodkou a zapalte, jako se tomu dělávalo v 19. století.

Autor:

Podobné recepty

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.

Kuře s dýňovou nádivkou

Pro větší křupavost můžeme do nádivky přidat hrst oblíbených ořechů nasekaných nahrubo.

Hovězí tortilla s hranolky

Tento oběd bude mít úspěch u každého člena rodiny.

Vepřová panenka s kroketami a hruškovým čatní

Skvělý oběd, který si oblíbí všichni z rodiny.

Vafle se třemi druhy sýra

Udělejte si pro změnu vafle naslano.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.