Hovězí na česneku se špenátem

1 hodnocení

Jako přílohu k české klasice tentokrát zkuste bramborové lokše.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Na lokše:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    642 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2686 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    45,6 g

    52 %

    46 %

  • Vláknina

    6,2 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    56,3 g

    89 %

    83 %

  • Tuky

    24,7 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    9,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné maso propíchneme, do děr vložíme 8 stroužků česneku, maso opepříme a osolíme ze všech stran. Maso poté zprudka opečeme na rozpáleném sádle, aby se zatáhlo, a dáme ho stranou. Na stejném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dotmava, přidáme kmín, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vložíme dusit maso pod pokličku doměkka.
  2. Měkké maso dáme stranou, základ dochutíme pepřem, solí a zbylým utřeným česnekem. Zahustíme moukou a necháme asi 15 minut provářet.
  3. Brambory uvařené ve slupce nastrouháme najemno, přisypeme k nim trochu mouky, soli a zpracujeme těsto. Hotové těsto rozdělíme na 8 dílů a na pomoučněném vále z nich vyválíme placky. Poté je opečeme na suché pánvi z obou stran dozlatova. Ihned je pomažeme rozpuštěným máslem a poskládáme na sebe.
  4. Na pánvi zpěníme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme omyté listy špenátu, necháme je spařit, osolíme a podáváme spolu s masem a lokšemi.
Autor:

Podobné recepty

Bramborové šišky s kysaným zelím a krůtím masem

Dejte tradičnímu pokrmu nový nádech.

Grilovaná panenka s koprovým salátem

Koprový salát se ke šťavnaté panence skvěle hodí.

Brambory na grilu s bylinkovým tvarohem

Nemáte chuť na maso, ale plánujete grilování? Připravte si nejlepší a přitom velmi prosté jídlo.

Omeleta se šunkou a zeleninou

Tato omeleta je skvělý oběd když nemáte moc času na vaření, protože je hotová již za 20 minut.

Falafel s omáčkou tahini

Oslavte 12. června Mezinárodní den falafelu stylově a připravte rodině zdravou a chutnou večeři.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.