Ingredience
Postup
- Očištěné maso propíchneme, do děr vložíme 8 stroužků česneku, maso opepříme a osolíme ze všech stran. Maso poté zprudka opečeme na rozpáleném sádle, aby se zatáhlo, a dáme ho stranou. Na stejném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dotmava, přidáme kmín, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vložíme dusit maso pod pokličku doměkka.
- Měkké maso dáme stranou, základ dochutíme pepřem, solí a zbylým utřeným česnekem. Zahustíme moukou a necháme asi 15 minut provářet.
- Brambory uvařené ve slupce nastrouháme najemno, přisypeme k nim trochu mouky, soli a zpracujeme těsto. Hotové těsto rozdělíme na 8 dílů a na pomoučněném vále z nich vyválíme placky. Poté je opečeme na suché pánvi z obou stran dozlatova. Ihned je pomažeme rozpuštěným máslem a poskládáme na sebe.
- Na pánvi zpěníme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme omyté listy špenátu, necháme je spařit, osolíme a podáváme spolu s masem a lokšemi.