Hovězí maso s bazalkou a chilli
Asijská kuchyně je báječná, už jen proto, jak si dovede hrát s kombinacemi chutí a vůní. Vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
236 KCal
11 %
10 %
-
Energie
986 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
5,1 g
6 %
5 %
-
Vláknina
0,9 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
28,5 g
45 %
42 %
-
Tuky
11,3 g
17 %
16 %
-
nasycené
2,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Maso nakrájíme na tenké nudličky. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Chilli papričku nakrájíme na kolečka.
- Směs chvíli restujeme na mírném stupni. Mezitím v misce smícháme sójovou a rybí omáčku, asi 4 lžíce vody, cukr a přilijeme do pánve. Za stálého míchání vaříme, dokud směs nezačne karamelizovat. Jakmile omáčka zhoustne, odstavíme.
- Natrháme lístky thajské bazalky, vmícháme ji do masové směsi a posypeme sezamovými semínky. Podáváme s rýží.