Hovězí maso s bazalkou a chilli

Asijská kuchyně je báječná, už jen proto, jak si dovede hrát s kombinacemi chutí a vůní. Vyzkoušejte tento recept a nebudete litovat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    236 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    986 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    5,1 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    28,5 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    11,3 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na tenké nudličky. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Chilli papričku nakrájíme na kolečka.
  2. Směs chvíli restujeme na mírném stupni. Mezitím v misce smícháme sójovou a rybí omáčku, asi 4 lžíce vody, cukr a přilijeme do pánve. Za stálého míchání vaříme, dokud směs nezačne karamelizovat. Jakmile omáčka zhoustne, odstavíme.
  3. Natrháme lístky thajské bazalky, vmícháme ji do masové směsi a posypeme sezamovými semínky. Podáváme s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Kopřivová nádivka

Nádivka s mladými kopřivami k českým Velikonocům neodmyslitelně patří.

Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou

Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.

Roláda z mletého masa

Vyzkoušejte vylepšenou verzi obyčejné sekané. Zelenina jí sluší.

Vepřové plátky na cibuli a bramborové kuličky

Nevíte, co uvařit o víkendu k obědu? Máme pro vás zajímavou inspiraci.

Znojemské dančí závitky

Inspirujte se receptem na oblíbené jídlo ze Znojma.