Hovězí líčka na červeném víně a tymiánu

Jemné masíčko a voňavá zelenina s bylinkami se krásně snoubí s červeným vínem, kterého vám jistě zbyde dost na to, abyste si jím při večeři připili na zdraví.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 140 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    451 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1886 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    22,8 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    61,0 g

    97 %

    90 %

  • Tuky

    4,6 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kořenovou zeleninu s cibulí očistíme a nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na menší tenké plátky. Hladkou mouku smícháme se solí a mletým pepřem a maso v ní obalíme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa po obou stranách zprudka opečeme. Pak je přendáme na talířek. Do výpeku nasypeme nakrájenou zeleninu a orestujeme ji.
  3. Zeleninu v pánvi zasypeme cukrem a nasekaným tymiánem a necháme ji mírně zkaramelizovat. Přilijeme víno, vývar a vložíme zpět maso.
  4. Vše necháme provářet na mírném plameni asi 90 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho a omáčku propasírujeme přes cedník. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Podáváme s bramborovou kaší a žampiony opečenými na másle.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Topinky s grilovanou zeleninou

Rychlá večeře, na které si pochutnáte.