Hovězí filet se žampiony

Výborný steak z grilu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    431 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1802 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    9,1 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    44,5 g

    71 %

    65 %

  • Tuky

    23,2 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na 4 stejně velké steaky. Potřeme je po obou stranách hořčicí.
  2. Na talíř nasypeme pepř, sůl a přilijeme olivový olej. Steaky ve směsi obalíme po obou stranách a necháme v chladničce asi 20 minut odležet.
  3. Červenou cibuli nasekáme najemno, česnek a žampiony nakrájíme na plátky. Kopr, tymián a pažitku nasekáme nadrobno. Na rozpálený gril dáme pánev s olivovým olejem. Cibuli, česnek a žampiony na něm orestujeme. Přidáme nasekané bylinky, promícháme a odstavíme.
  4. Nakonec na gril položíme připravené steaky a grilujeme asi 15 minut po obou stranách. Současně ogrilujeme i jarní cibulky. Steaky přendáme na talíře a doplníme žampiony a cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.

Švédské masové kuličky s omáčkou

Lahodná švédská specialita, která je oblíbená po celém světě.

Pečená kuřecí prsa v parmské šunce

Pro větší šťavnatost obalte kuřecí prsa v parmské šunce.