Vrátili jste se z lesa s plným košíkem hub? Šup s nimi do trouby

Pokud také patříte k těm, kdo nemohou minout les bez toho, aby se podívali, jestli rostou, tak máte v poslední době o zábavu postaráno. Vyrazit do lesa s košíkem je sice dobrodružství i duševní očista, ale mnohá hospodyňka se pak nad tím nadělením doma ptá: Co s tím budu dělat? My víme a rádi poradíme.
Část 1/3
Zapečené palačinky s houbami a špenátem

Zapečené palačinky s houbami a špenátem

Ingredience na 4 porce:

  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 100 g špaldové mouky
  • 120 g hladké mouky
  • olej na smažení
  • 1 cibule
  • 100 g mraženého listového špenátu
  • 250 g očištěných hub
  • 1 vejce
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • strouhaný sýr na posypání

Pracovní postup:

  1. V mléce prošleháme vejce a špetku soli a po lžících zašleháme odváženou mouku, až vznikne hladké řidší těsto. Necháme ho chvíli stát a pak na pánvi lehce vymazané olejem smažíme palačinky. Necháme je vychladnout.
  2. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a dáme stranou. Očištěné houby nakrájíme na menší kousky. Listový špenát necháme povolit.
  3. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme houby, lehce osolíme a opepříme a dusíme asi pět minut. Pak vmícháme špenát a dusíme dalších pět minut. Nakonec do kastrůlku s houbami a špenátem rozklepneme vejce a necháme srazit.
  4. Vychladlou houbovo-špenátovou směsí plníme palačinky a vkládáme je do pekáčku vymazaného olejem. Posypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi deset minut.

Nejčtenější

Jak se rodily slavné recepty? Často vznikly omylem či z nešikovnosti kuchaře

Za světově proslulými pokrmy většinou stojí spousty práce, dlouhého experimentování a ladění receptury. Ovšem mnohé vznikly naprostou náhodou, píše sobotní příloha Víkend DNES.

Kremeš, věnečky i perníkové řezy. Tradiční zákusky podle známých foodblogerů

Klasické zákusky mají na našich stolech stále své pevné místo. Díky foodblogerům, kteří přinášejí na své sociální sítě a weby osvědčené recepty, navíc získávají novou popularitu. Pokud milujete...

Světový den koktejlů netradičně. Tyhle nealko nápoje si zamilujete

S jarními paprsky to venku začíná vonět po grilování, setkávání a oslavách. A co by to bylo za sešlost, kdybychom nepodávali něco zajímavého k pití.

Tiramisu s citronem

Tiramisu s citronem

Střední

60 min

Nechte se svést ke sladkému hříchu tímto šťavnatým dezertem.

Pistáciový chlebíček

Pistáciový chlebíček

Střední

90 min

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Bylinková krémová polévka

Bylinková krémová polévka

Střední

50 min

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Světový den koktejlů netradičně. Tyhle nealko nápoje si zamilujete

S jarními paprsky to venku začíná vonět po grilování, setkávání a oslavách. A co by to bylo za sešlost, kdybychom nepodávali něco zajímavého k pití.

13. května 2025

Brambory plněné bylinkovou omáčkou

Brambory plněné bylinkovou omáčkou

Střední

40 min

Nemáte nápady na večeři? Vyzkoušejte pečené brambory podle našeho receptu.

Tiramisu s citronem

Tiramisu s citronem

Střední

60 min

Nechte se svést ke sladkému hříchu tímto šťavnatým dezertem.

Jak se rodily slavné recepty? Často vznikly omylem či z nešikovnosti kuchaře

Za světově proslulými pokrmy většinou stojí spousty práce, dlouhého experimentování a ladění receptury. Ovšem mnohé vznikly naprostou náhodou, píše sobotní příloha Víkend DNES.

10. května 2025

Kuřecí stripsy v cornflakes a celerové pyré

Kuřecí stripsy v cornflakes a celerové pyré

Střední

60 min

Udělejte dětem radost domácími stripsy.

Pistáciový chlebíček

Pistáciový chlebíček

Střední

90 min

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Kremeš, věnečky i perníkové řezy. Tradiční zákusky podle známých foodblogerů

Klasické zákusky mají na našich stolech stále své pevné místo. Díky foodblogerům, kteří přinášejí na své sociální sítě a weby osvědčené recepty, navíc získávají novou popularitu. Pokud milujete...

8. května 2025

Křupavá focaccia se žampiony a sýrem

Křupavá focaccia se žampiony a sýrem

Lehké

25 min

Italská specialita, kterou lze naplnit na mnoho způsobů.

Palačinky dutch baby

Palačinky dutch baby

Střední

25 min

Holandské palačinky zapékané v troubě.

Zvolte Porodnici roku 2025 a zahrajte si o zajímavé ceny
Zvolte Porodnici roku 2025 a zahrajte si o zajímavé ceny

Rodila jste v letech 2020 až 2025? Podělte se o své zkušenosti, vložte recenzi na vaši porodnici a ovlivněte tak budoucího vítěze ankety Porodnice...

Bramborové vafle s lososem

Bramborové vafle s lososem

Střední

35 min

Vyzkoušejte vafle trochu jinak.

Muffiny s arašídovým máslem a jablečným pyré

Muffiny s arašídovým máslem a jablečným pyré

Střední

45 min

Na svačinu či k snídani, ve všech případech si na nich určitě smlsnete.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.