Vrátili jste se z lesa s plným košíkem hub? Šup s nimi do trouby

aktualizováno 
Pokud také patříte k těm, kdo nemohou minout les bez toho, aby se podívali, jestli rostou, tak máte v poslední době o zábavu postaráno. Vyrazit do lesa s košíkem je sice dobrodružství i duševní očista, ale mnohá hospodyňka se pak nad tím nadělením doma ptá: Co s tím budu dělat? My víme a rádi poradíme.
Část 1/3
Zapečené palačinky s houbami a špenátem

Zapečené palačinky s houbami a špenátem

Ingredience na 4 porce:

  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 100 g špaldové mouky
  • 120 g hladké mouky
  • olej na smažení
  • 1 cibule
  • 100 g mraženého listového špenátu
  • 250 g očištěných hub
  • 1 vejce
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • strouhaný sýr na posypání

Pracovní postup:

  1. V mléce prošleháme vejce a špetku soli a po lžících zašleháme odváženou mouku, až vznikne hladké řidší těsto. Necháme ho chvíli stát a pak na pánvi lehce vymazané olejem smažíme palačinky. Necháme je vychladnout.
  2. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a dáme stranou. Očištěné houby nakrájíme na menší kousky. Listový špenát necháme povolit.
  3. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme houby, lehce osolíme a opepříme a dusíme asi pět minut. Pak vmícháme špenát a dusíme dalších pět minut. Nakonec do kastrůlku s houbami a špenátem rozklepneme vejce a necháme srazit.
  4. Vychladlou houbovo-špenátovou směsí plníme palačinky a vkládáme je do pekáčku vymazaného olejem. Posypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi deset minut.

Jaro a zdraví

Využijte krásného počasí a vydejte se pro zdravé pochoutky do přírody. Oblíbený medvědí česnek najde své místo v pomazánkách či domácím pestu. Jako zdravé sladidlo si můžete připravit pampeliškový med.


Nejčtenější

Raw, proteiny a prkno. Triky Kate Middletonové pro dokonalou postavu

The Duchess of Cambridge in the Royal Box of Centre Court watching Novak...

Jestli je nějaká královská figura zdrojem obdivu a závisti milionů žen, tak je to ta, kterou si udržuje vévodkyně z...

OBRAZEM: Podprsenka, co nic neschová, a další šílené trendy z pláže

Farrah Abraham

Možná právě balíte na dovolenou u moře a nemůžete se rozhodnout, jaký koupací outfit vybrat, abyste na pláži vynikla...

Mezinárodní den bez kalhotek: odvážné ženy vědí, jak chodit naostro

Chodit bez kalhotek je příjemné, na kole bez nich raději nejezděte. Mohlo by...

Větrat je třeba, velí horké letní počasí. Odvážné modelky, herečky a zpěvačky o tom vědí své, a to i bez ohledu na...

Móda na talíři. Češi utrácejí za superpotraviny, mnohdy zbytečně

Avokádová pomazánka

Jíst avokádo je jedním z aktuálních trendů. A quinoa? To je přeci poklad Inků. Naše talíře se změnily v přehlídku...

OBRAZEM: Amy Schumerová se nezdráhá ukázat pravou tvář mateřství

Amy Schumerová po porodu

Amy Schumerová je jednou z nejúspěšnějších světových komiček dnešní doby. Nebojí se veřejně hovořit o kontroverzních...

Další z rubriky

RECEPT DNE: Rybízovo-angreštový nákyp s tvarohem

Rybízovo-angreštový nákyp s tvarohem

Nákyp trochu jinak. Vyzkoušejte recept na rybízovo-angreštový s tvarohem, kde použijete místo rýže croissanty.

RECEPT DNE: Jahodové knedlíčky s pistáciemi a marcipánem

Jahodové knedlíčky s pistáciemi a marcipánem

Milujete jahodové knedlíky? Právě teď je ideální čas si je uvařit, sezona jahod je totiž v plném proudu. Vyzkoušejte...

RECEPT DNE: Ostružinový ledový čaj

Ostružinový ledový čaj

V parném dni vás příjemně osvěží domácí drink. Vyzkoušejte recept na ostružinový ledový čaj.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz