Houbové rizoto s marinovanou červenou řepou

nehodnoceno

Připravte si rizoto s řepou a houbami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Na marinádu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    310 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1297 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    38,5 g

    44 %

    38 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    8,4 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Řepu oloupeme, uvaříme do měkka, nakrájíme na menší kousky, vložíme do zálivky a dáme do chladničky marinovat minimálně na hodinu (ideálně přes noc).
  2. V hrnci na másle opečeme nakrájené houby. Pak je vyjmeme a přidáme cibuli nakrájenou na drobno, rozdrcený česnek, pistácie a opékáme asi 3 minuty.
  3. Nasypeme rýži, zalijeme vínem a povaříme. Pak postupně po sběračkách do rizota přiléváme horký vývar. Asi po 20 minutách by měla být rýže hotová. Pak přidáme tymián a opečené houby.
  4. Nakonec ochutíme solí a pepřem a vmícháme marinovanou řepu. Rizoto podáváme zakápnuté marinádou z řepy, olivovým olejem a ozdobené hoblinkami parmazánu.
Autor:

Podobné recepty

Bramborové noky se zeleninou a sušenou šunkou

Jednoduchý oběd, který budete mít hotový za pár minut.

Quesadilla se špenátem a paprikami

Tento barevný sendvič patří mezi oblíbená mexická jídla, které seženete v každém food trucku.

Pečená kuřecí prsa s provensálským kořením

Dokonalá souhra chutí vás dostane do kolen.

Bramborové noky s pečeným česnekem a hovězím ragú

Luxusní podzimní pokrm s italským šarmem si zaručeně oblíbíte.

Pečená kachna na jablkách s medem a lokšemi

Vyzkoušejte „sladší“ variantu pečené kachny s jablky a lokšemi.