Houbové rizoto s hráškem

Jestli jste se vrátili z lesa s košíkem hub, zkuste si připravit toto vynikající rizoto.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    510 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2135 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    40,5 g

    46 %

    41 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    13,6 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    28,4 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    16,6 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno. Houby omyjeme a necháme okapat. Pak je nakrájíme na menší kousky a orestujeme v pánvi na třech lžících olivového oleje. Osolíme, opepříme a přidáme lístky tymiánu. Restujeme asi 5 minut, pak směs přemístíme z pánve na talíř a dáme stranou.
  2. Do pánve dáme dle potřeby trochu oleje a orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme rýži.
  3. Směs zalijeme vínem a za stálého míchání vaříme, pak postupně přiléváme vývar. Vždy, když se vývar vstřebá přilijeme další.
  4. Jakmile je rýže měkká, asi po 20 minutách, vmícháme do rizota máslo a nastrouhaný parmazán. Na závěr přisypeme hrášek, orestované houby a krátce prohřejeme, ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Ryba pečená v papíru

Pokud máte chuť na rybu, připravte si tento recept.