Houbové muffiny

Muffiny i na słaný způsob.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

bez odležení těsta

Ingredience

4 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    893 KCal

    41 %

    37 %

  • Energie

    3735 KJ

    41 %

    37 %

  • Sacharidy

    54,8 g

    62 %

    55 %

  • Vláknina

    7,8 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    29,2 g

    46 %

    43 %

  • Tuky

    61,1 g

    94 %

    87 %

  • nasycené

    30,0 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme nadrobno nasekaný tymián, sůl, nakrájené máslo a zakysanou smetanu. Propracujeme, přilijeme 2 lžíce vody a vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto uložíme do potravinové fólie a necháme v lednici asi 30 minut odležet. Poté těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát a vykrojíme kolečka.
  3. Na rozehřátém oleji orestujeme na plátky nakrájené houby, po 3 minutách přilijeme vinný ocet a přidáme cukr. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a restujeme 5 minut.
  4. Kolečka těsta dáme do máslem vymazané formy na muffiny, naplníme je houbovou směsí a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Pak posypeme nastrouhaným sýrem a dopékáme 5 minut.
Autor:

Podobné recepty

Zeleninová tempura

Japonská tempura se nejčastěji podává se sójovou nebo sladkokyselou omáčkou.

Normanské ústřice s omáčkou sukiyaki

Ústřice by za svůj život měl ochutnat každý.

Taštičky s rýžovou náplní

Ochutnejte díky našemu receptu tuto asijskou pochoutku.

Malé cuketové placičky s lososem

Luxusní předkrm, kterým uchvátíte partnera.

Směs zeleniny a cibulky

Naložená zelenina je chutná již po 2 týdnech v chladu.