Houbová pomazánka

Na tuto pomazánku nepotřebujete čerstvé houby, proto si ji můžete připravit v průběhu celého roku nejen v době houbařských žní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    170 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    712 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    4,8 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    9,8 g

    16 %

    14 %

  • Tuky

    11,7 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    6,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušené houby spaříme v misce vroucí vodou a necháme asi 10 minut bobtnat. Mezitím scedíme nakládané houby do větší misky.
  2. Přidáme k nim najemno pokrájenou oloupanou červenou ­cibuli a hrubozrnnou i dijonskou hořčici. Scezené sušené houby nasekáme najemno a doplníme do směsi.
  3. Společně promícháme, ochutíme solí a pepřem. Chléb nakrájíme na tenké plátky a opečeme je nasucho z obou stran dozlatova v topinkovači, v troubě nebo v pánvi.
  4. Opečený chleba potřeme žervé a navrch naneseme vrstvu houbové pomazánky. Ozdobíme výhonky a kvítky pažitky.
Autor:

Podobné recepty

Tarteletky s hruškou, ořechy a gorgonzolou

Chystáte velkou oslavu? Nezapomeňte na zajímavé občertsvení.

Pomazánka z lososa s provensálskými bylinkami

Luxusní jednohubky, kterými potěšíte každého hosta.

Špízky s matjesem

Čekáte na návštěvu? Překvapte ji snadnými špízy.

Tvaroh s pomeranči a müsli

Zdravá svačinka, která je plná bílkovin.

Ptáčci

Vytvarujte pečivo do zábavných tvarů.