Houbová pomazánka
Na tuto pomazánku nepotřebujete čerstvé houby, proto si ji můžete připravit v průběhu celého roku nejen v době houbařských žní.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
170 KCal
8 %
7 %
-
Energie
712 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
4,8 g
5 %
5 %
-
Vláknina
2,1 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
9,8 g
16 %
14 %
-
Tuky
11,7 g
18 %
17 %
-
nasycené
6,5 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Sušené houby spaříme v misce vroucí vodou a necháme asi 10 minut bobtnat. Mezitím scedíme nakládané houby do větší misky.
- Přidáme k nim najemno pokrájenou oloupanou červenou cibuli a hrubozrnnou i dijonskou hořčici. Scezené sušené houby nasekáme najemno a doplníme do směsi.
- Společně promícháme, ochutíme solí a pepřem. Chléb nakrájíme na tenké plátky a opečeme je nasucho z obou stran dozlatova v topinkovači, v troubě nebo v pánvi.
- Opečený chleba potřeme žervé a navrch naneseme vrstvu houbové pomazánky. Ozdobíme výhonky a kvítky pažitky.