Houbová bruschetta se špenátovými listy

Žampiony, víno, cibulka...až ucítíte tu vůni, budete se chtít okamžitě zakousnout.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    146 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    612 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    3,6 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    4,5 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    6,4 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ve velké pánvi rozpustíme čtyři lžíce másla, za občasného míchání na něm restujeme nakrájenou cibuli a houby doměkka. Odstavíme, přilijeme víno a doplníme lístky tymiánu.
  2. Na mírném ohni vaříme asi 5 až 7 minut doměkka. Před koncem vaření vmícháme nasekaný česnek, špenát a necháme lehce zavadnout. Osolíme a opepříme.
  3. Nakrájený chléb zatím rozložíme na plech s pečicím papírem, potřeme ho rozpuštěnou zbylou lžící másla a pečeme při 220 °C několik minut dozlatova.
  4. Na opečené chleby navrstvíme houbovou směs se špenátem. Ozdobíme například čerstvými bylinkami a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Rolky z uzeného lososa

Skvělý recept na snadné a osvěžující občerstvení.

Muffaletta s olivami

Znáte muffalettu? Jedná se o sendvič, který začal na začátku 20. století v New Orleans připravovat...

Slané mini záviny

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte jednou i něco slaného.

Rillettes z husího masa

Francouzské rillettes z husího masa vás okouzlí svou jemností a bohatou chutí.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.