Ingredience
Postup
- Maso nakrájíme na kostky a umeleme ho najemno. Sýr nastrouháme najemno a promícháme ho v míse s masem, solí, pepřem, polovinou nasekané petrželky, 1 vejcem a 1 lžící smetany. Mísu zakryjeme a necháme v lednici asi 30 minut uležet.
- Mezitím oloupeme brambory a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Masovou směs pak rozdělíme na 4 stejné díly a vytvarujeme z nich jednotlivé řízečky.
- Postupně je obalíme v mouce, prošlehaných zbylých vejcích a strouhance promíchané se zbylou petrželkou a citronovou kůrou. Na rozpáleném oleji řízky usmažíme z obou stran dozlatova. Upečené je necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Měkké brambory prošleháme s máslem a smetanou na kaši. Podle chuti osolíme a podáváme k řízkům. Servírujeme například s kyselou okurkou a nakrájenou čerstvou pažitkou.