Smažená rýže s červy
Asijskou klasiku určitě znáte; v receptu z dílny entomologického kroužku Iowské státní univerzity běžné maso nebo tofu nahradíte červy. Použít místo nich můžete také cvrčky.
Ingredience (na 2 porce):
- 1 velké vejce
- 1 polévková lžíce oleje
- ¾ hrnku vody
- ¼ hrnku najemno nakrájené cibule
- 4 polévkové lžíce sojové omáčky
- špetka sušeného česneku
- 1 hrnek rýže
- 1 hrnek červů, případně cvrčků
Postup přípravy:
- Hmyz nejprve opečte dozlatova na plechu potřeném trochou oleje.
- Rýži uvařte tak, jak jste zvyklí.
- Mezitím na pánvi umíchejte vajíčko.
- K vejci přidejte cibuli, sojovou omáčku, česnek a vodu. Přiveďte k varu.
- Rýži slijte a spolu s opečeným hmyzem ji přidejte na pánev.
- Vše dobře promíchejte, potom směs stáhněte z ohně a nechte ji asi pět minut odpočívat, aby se všechny chutě dobře promísily. Pak servírujte.