Doporučujeme

Mako

Mako | foto: Mixnito.cz

Hlavní ingrediencí domácího koktejlu musí být vášeň

  • 7
K létu patří setkání s přáteli, zahradní party a lehké alkoholické koktejly. Nabízíme vám čtyři recepty na snadné a přitom rafinované míchané nápoje, kterými okouzlíte všechny hosty na vašem večírku.

Nebojte se, že to nezvládnete. "Z koktejlu musíte mít radost, vymazlit si ho. I cesta je cíl, proto si parádně užijte nejen jeho chuť, ale i tvorbu," radí jejich autor Daniel Syrový.

Storm

Storm

Hodně specifický nakopávací drink Olmecy a salátové okurky, jedni ho milují, druzí nikdy nepochopí. Takový hard rockový koktejl.

Na jednu sklenici:

  • 5 cl Olmeca Tequila
  • 10 cl ananasového džusu
  • ¼ salátové okurky
  • 3-5 kapek tabasca (či jiné podobné pálivé omáčky)
  • 7-10 kostek ledu
  • špetka soli

Vizitka

Autorem receptů je mixologist a chocolatiér Daniel Syrový

"Pro dobrý koktejl platí totéž co pro dobré jídlo. Používejte kvalitní alkohol a spoléhejte na sezónní ovoce a bylinky. Ale hlavní ingrediencí vašeho domácího koktejlu musí být vášeň a nadšení pro dobré pití," říká Daniel Syrový, zakladatel stránek Mixnito.cz.

  • Koktejlům se profesionálně věnuje od počátku devadesátých let, kdy organizoval první barmanské soutěže, připravoval mladé barmany pro světové soutěže a popularizoval koktejlovou kulturu v České republice.
  • Kromě tvorby nových metod domácí mixologie se zabývá kvalitní čokoládou.
  • Jako jediný český chocolatier vytváří první původní českou čokoládu s květy a kořením vyladěnou pro společnou konzumaci s dobrým alkoholem.

Daniel Syrový

1. Oloupanou a nakrájenou okurku mixujeme s panákem Olmecy, menší deckou ananasového džusu, pár kapkami tabasca a špetkou soli do pěnovo-krémové konzistence cca 10 až 20 vteřin.
2. Pak přidáme led a mixujeme dalších 5 vteřin, aby se led rozbil na jemnou drť.

TIP: Tvrdým rockerům můžete dozdobit kolečkem chilli papričky.

White Monkey

White Monkey

Exotický kokosový koktejl z Malibu a kiwi.

Na jednu sklenici:

  • 5 cl Malibu
  • 2 cl Absolut vodky
  • 5 cl kokosového mléka z plechovky (lze nahradit smetanou do kávy)
  • 1 kiwi
  • 7-10 kostek ledu

1. Nejprve v mixéru mixujeme 20 až 30 vteřin na pyré velkého panáka Malibu, malého panáka Absolutky, oloupané a nakrájené kiwi s panákem kokosového mléka.
2. Přidáme led a na závěr mixujeme dalších cca 5 vteřin.
3. Rozlijeme do menších, skleniček a do bohaté pěny zapíchneme brčko s plátkem kiwi.

TIP: V obchodech je už běžně k dostání kokosové mléko v plechovce, ale pokud ho neseženete, lze ho nahradit kvalitní smetanou do kávy.

Jahody na pláži

Jahody na pláži

Vymazlený oslňující koktejl, kde se ukáže sladké kouzlo spojení kokosové chuti Malibu a jahod.

Na jednu sklenici:

  • 15 cl Malibu
  • šťáva z ½ limety
  • 10 jahod (velká hrst)
  • 10 kostek drceného ledu

1. Pro tenhle drink potřebujeme sklenici s uzávěrem, drtítko a drcený led. Rozdrtíme hrst jahod (sahá tak do 1/3 sklenice) s třemi panáky Malibu a troškou limetové šťávy (limetka je pro svěžest, ne pro kyselost).
2. Doplníme drcený led a mixneme to.

TIP: Pokud chcete udělat koktejl opravdu lehký, můžete ho podle chuti dotáhnout střikem sodovky.

Mako

Mako

Rafinované spojení jedinečné chuti hruškové Absolutky s hroznovým vínem a tymiánem.

Na jednu sklenici:

  • 10 cl Absolut Pears
  • 10 kuliček hroznového vína
  • 2-3 snítky tymiánu
  • 1 snítka máty
  • 10 kostek drceného ledu

1. Pro tento drink potřebujeme sklenici s uzávěrem, drtítko a drcený led. Hrst kuliček hroznového vína podrtíme drtítkem ve sklenici s Absolutkou, tymiánem a případně i s trochou máty.
2. Pak přidáme drcený led, v zavřené sklenici mixneme, až se všechno hezky promíchá. Zapíchneme brčko a servírujeme přímo v míchací sklenici.


  • Vybrali jsme pro Vás