Doporučujeme

Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Isifa

Čtenářský recept: Himálajská čočková polévka s meruňkami a houbami

  • 0

Doba přípravy: 40 minut
Množství: 4 porce

  • 1 hrníček čočky
  • 1 balíček sušených meruňek
  • 5 - 6 ks sušených hub šitaké
  • olej nebo máslo (nejlépe přepuštěné)
  • kečup nebo rajský protlak
  • česnek
  • sůl
  • pepř (mletý)
  • koriandr (mletý)
  • zázvor (mletý)
  • chilli (mleté)
  • kurkuma (mletá)
  • muškátový oříšek

1. Čočku namočíme a uvaříme. Sušené meruňky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Sušené houby šitaké zalijeme horkou vodou a necháme změknout, pak nakrájíme rovněž na nudličky.
2. V hrnci rozpálíme olej nebo přepuštěné máslo a vhodíme do něj zázvor, česnek, koriandr, trochu kurkumy a jen malinko chilli. Můžeme přidat i něco nastrouhaného muškátového ořechu.
3. Koření necháme zpěnit a přidáme čočku, meruňky a houby a podlijeme vodou. Necháme vařit na mírném plameni. Je-li polévka příliš kyselá dosladíme, nebo v opačném případě lehce dokyselíme octem. Na závěr přidáme kečup či protlak.

Poznámka: Je to jogínská lahůdka...


  • Vybrali jsme pro Vás