Ingredience
Postup
- Hermelíny podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme a dáme zatím stranou. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Šunku nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme žampiony a orestujeme je, pak přisypeme šunku a vše prohřejeme. Odstavíme, vmícháme dvě lžíce brusinek a necháme vychladnout.
- Polovinu vydlabaných hermelínů naplníme připravenou směsí, přiklopíme zbylými půlkami sýra a přitiskneme k sobě. Vejce, pivo a mouku rozšleháme na hustší těstíčko, které ochutíme muškátovým oříškem. Hermelíny obalujeme nejprve v těstíčku a pak ve strouhance. V pánvi rozpálíme olej a hermelíny na něm osmažíme z obou stran dozlatova.
- Vydlabané vnitřky sýrů dáme do kastrůlku, přilijeme kondenzované mléko a při nízké teplotě je rozpustíme. Přidáme zbylé brusinky a omáčku případně dosolíme. Smažený sýr podáváme s omáčkou a vařenými bramborami posypanými jarní cibulkou.