Hermelín mistra Dr. Voštěpa

Grilovaný hermelín je velmi oblíbený, vyzkoušejte náš recept.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    523 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2189 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    3,8 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    27,0 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    44,4 g

    68 %

    63 %

  • nasycené

    19,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme olej, koření, pepř a koriandr a dobře promícháme. Připravenou marinádou potřeme hermelíny ze všech stran. Zakryjeme je fólií a necháme odležet asi 60 minut.
  2. Připravíme si čtyři archy alobalu, na každý položíme kolečko salámu, na něj sýr a jeho povrch potřeme hořčicí a posypeme sýrem. Povrch zakryjeme kolečkem pečicího papíru a pečlivě zabalíme tak, aby spoje alobalu zůstaly po stranách sýra.
  3. Hermelíny grilujeme nejprve při vyšší teplotě, po 5 minutách je otočíme a při nižší teplotě grilujeme ještě 5 minut. Hotové sýry můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.

Švédské masové kuličky s omáčkou

Lahodná švédská specialita, která je oblíbená po celém světě.

Pečená kuřecí prsa v parmské šunce

Pro větší šťavnatost obalte kuřecí prsa v parmské šunce.