Gulášový kotlík

Přidejte do guláše barevnou zeleninu a chilli. Bude ještě lepší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    317 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1328 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    19,2 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    34,6 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    10,2 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné maso nakrájíme nadrobno a zeleninu omyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu, papriku, brambory nakrájíme na kostičky, chilli papričku na kolečka a česnek rozmačkáme.
  2. Na rozehřátém sádle orestujeme cibuli dozlatova, přidáme maso, protlak, kmín, česnek, sůl, pepř a asi 15 minut společně opékáme.
  3. Poté guláš zaprášíme paprikou, krátce zarestujeme, zalijeme vodou, přiklopíme a na mírném ohni dusíme dopoloměkka. Poté přidáme zeleninu a dovaříme doměkka.
  4. Do hotového guláše rozdrobíme majoránku, dochutíme solí, pepřem, petrželkou a podáváme například s čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Holandský řízek

Ještě oblíbenější než klasický řízek je v mnoha rodinách tradiční „holanďan“.

Králík s ořechovou omáčkou

Pro přijemnou křupavost přidejte do omáčky ořechy.

Pečené brambory se slaninou

Nestíháte vařit? Zvolte tuto velmi chutnou rychlovku.

Pečená dýně s vepřovým masem a zelím

Inspirujte se receptem na dobrý oběd.

Pečené kuře na másle s rýží a chřestem

Udělejte rodině na neděli zdravý oběd.