Grilovaný pstruh s citronem a bylinkami

nehodnoceno

Vyzkoušejte náš recept na grilovanou rybu, budete nadšení.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    860 KCal

    39 %

    36 %

  • Energie

    3600 KJ

    39 %

    36 %

  • Sacharidy

    3,9 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    74,9 g

    119 %

    110 %

  • Tuky

    60,7 g

    93 %

    87 %

  • nasycené

    11,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pstruhy očistíme a z obou stran několikrát nařízneme. Osolíme zevnitř i zvenku. Zakapeme olivovým olejem a rukou sůl s olejem do ryby a zářezů jemně vetřeme.
  2. Dva důkladně omyté citrony nakrájíme na kolečka. Do každé ryby dáme dvě kolečka citronu a otýpku z mixu bylinek. Zbylá kolečka citronu vymačkáme na ryby.
  3. Ryby grilujeme na středně rozpáleném grilu z každé strany po dobu asi 8 minut, dokud nebude kůže opečená dokřupava.
  4. Zbylé citrony rozpůlíme a řeznou stranou položíme na 2 minuty na gril. Citron opečeme dohněda a podáváme k rybě.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Ryba pečená v papíru

Pokud máte chuť na rybu, připravte si tento recept.