Ingredience
Postup
- V hrnci necháme roztavit cukr. Když ztmavne, zalijeme ho pomerančovou šťávou a rozmícháme. Přidáme svitek skořice, směs zvolna prováříme a necháme zredukovat. Nakonec ji odstavíme a vmícháme do ní rum.
- Všechno ovoce důkladně opláchneme a osušíme. Z jablek odstraníme jádřince a z nektarinek pecky. Karambolu nakrájíme na plátky (hvězdičky) a zbylé ovoce na tenčí měsíčky.
- Připravené ovoce dáme na grilovací tácek a potřeme karamelovou redukcí. Tácek položíme na gril (s dřevěným uhlím)a ovoce ze všech stran opečeme (asi 5 minut). Přitom je potíráme zbytkem redukce. Ovocný salát podáváme teplý, můžeme ho ozdobit mátou či posypat nasekanými kešu ořechy.