Grilovaný ovocný salát

Připravte si na grilu sladký dezert.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    147 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    613 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    26,4 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    1,3 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    0,5 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V hrnci necháme roztavit cukr. Když ztmavne, zalijeme ho pomerančovou šťávou a rozmícháme. Přidáme svitek skořice, směs zvolna prováříme a necháme zredukovat. Nakonec ji odstavíme a vmícháme do ní rum.
  2. Všechno ovoce důkladně opláchneme a osušíme. Z jablek odstraníme jádřince a z nektarinek pecky. Karambolu nakrájíme na plátky (hvězdičky) a zbylé ovoce na tenčí měsíčky.
  3. Připravené ovoce dáme na grilovací tácek a potřeme karamelovou redukcí. Tácek položíme na gril (s dřevěným uhlím)a ovoce ze všech stran opečeme (asi 5 minut). Přitom je potíráme zbytkem redukce. Ovocný salát podáváme teplý, můžeme ho ozdobit mátou či posypat nasekanými kešu ořechy.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.