Grilovaný losos v alobalu s grilovanou cuketou

Výhoda je, že nemusíte mít strach, že spolknete kost.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    698 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2919 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    4,2 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    40,0 g

    64 %

    59 %

  • Tuky

    57,5 g

    89 %

    82 %

  • nasycené

    10,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Filet z lososa očistíme a položíme kůží na alobal. Pinzetou odstraníme z masa zbylé kosti. Potřeme ho utřeným česnekem se solí, pokapeme citronovou šťávou, posypeme parmezánem, nasekanými bylinkami a alobal zabalíme. Necháme asi 1 hodinu marinovat na chladném místě.
  2. Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky a zprudka ji ogrilujeme. Potom je tence potřeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a necháme na teplém místě.
  3. K lososovi zabalíme máslo a v alobalu ho grilujeme asi 15 minut nejprve stranou s kůží dolů. Poté ho i s alobalem otočíme a grilujeme dalších 8 minut. Jako omáčku můžeme podávat omáčky ze zakysané smetany nebo majonézy s křenem, ostrou hořčicí či citrusy.
Autor:

Podobné recepty

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.