Grilovaný losos v alobalu s grilovanou cuketou
Výhoda je, že nemusíte mít strach, že spolknete kost.
Vaření 40 min
bez marinování
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
698 KCal
32 %
29 %
-
Energie
2919 KJ
32 %
29 %
-
Sacharidy
4,2 g
5 %
4 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
40,0 g
64 %
59 %
-
Tuky
57,5 g
89 %
82 %
-
nasycené
10,0 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Filet z lososa očistíme a položíme kůží na alobal. Pinzetou odstraníme z masa zbylé kosti. Potřeme ho utřeným česnekem se solí, pokapeme citronovou šťávou, posypeme parmezánem, nasekanými bylinkami a alobal zabalíme. Necháme asi 1 hodinu marinovat na chladném místě.
- Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky a zprudka ji ogrilujeme. Potom je tence potřeme olivovým olejem, opepříme, osolíme a necháme na teplém místě.
- K lososovi zabalíme máslo a v alobalu ho grilujeme asi 15 minut nejprve stranou s kůží dolů. Poté ho i s alobalem otočíme a grilujeme dalších 8 minut. Jako omáčku můžeme podávat omáčky ze zakysané smetany nebo majonézy s křenem, ostrou hořčicí či citrusy.