Grilovaný lilek se salsou caprese

Vyměňte maso na grilu za zeleninu. Přesněji za chutný lilek, ke kterému podávejte caprese salsu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Salsa:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    190 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    796 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    13,4 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    9,3 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    9,9 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    3,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lilky nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm. Položíme je na papírové utěrky, osolíme a necháme "vypotit".
  2. Mezitím připravíme salsu. Rajčata zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Dáme je do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou mozzarellu, nasekanou bazalku a ochutíme limetovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Necháme v chladu rozležet.
  3. Lilek otřeme papírovým ubrouskem a potřeme směsí olivového oleje a utřeného česneku. Vložíme na rozehřátý gril a po obou stranách ogrilujeme. Grilovaný lilek podáváme se salsou.
Autor:

Podobné recepty

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.