Grilovaný kozí sýr s cuketami

Jednoduchou chuťovku k vínu nebo zajímavý předkrm můžete připravit jak v troubě, tak na grilovací pánvi či na grilu. V tom případě ale doporučujeme použít grilovací misky z alobalu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    333 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1393 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    1,2 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    11,6 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    31,1 g

    48 %

    44 %

  • nasycené

    11,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme na dlouhé tenké plátky. Kozí sýr nakrájíme na stejně velké kousky po 20 g.
  2. Dílky sýra zabalíme do plátků z cukety a balíčky převážeme provázkem nebo cuketu upevníme párátky.
  3. Tymián opláchneme a lístečky otrháme. Olivový olej smícháme s drceným pepřem a tymiánem. Směsí potřeme sýrové balíčky a naskládáme je na plech potřený olejem. Vložíme pod gril a krátce (asi 5 minut) grilujeme.
  4. Během grilování sýrové balíčky velmi opatrně obrátíme. Dáváme pozor, aby se sýr nerozpustil a nevytekl.
  5. Všechny suroviny jsou v bio kvalitě nebo z vlastní produkce, bez použití chemie.
Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.