Neděle 11. dubna 2021, svátek má Izabela
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 11. dubna 2021 Izabela

Grilovaný hermelín s medem a čekankou

Netradiční chuťová kombinace vám vykouzlí na tváři spokojený úsměv.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    559 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2338 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    21,0 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    8,3 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    28,7 g

    46 %

    42 %

  • Tuky

    40,0 g

    62 %

    57 %

  • nasycené

    17,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z alobalu si vytvoříme mističky vysoké asi 5 cm. Do každé vložíme kruh pečícího papíru. Potřeme ho lehce olivovým olejem a vložíme do něj hermelín.
  2. V rendlíku nahřejeme olej a zprudka na něm opečeme na kostičky pokrájená jablka, zalijeme ciderem a dusíme asi 5 minut. Potom můžeme přilít švestkovou omáčku nebo povidla a dusíme do zhoustnutí.
  3. Odstavíme a směs rozdělíme na hermelíny. Posypeme čekankou, pokrájenou na proužky, smíchanou s medem, hořčicí a solí. Dopékáme na grilu ještě asi 20 minut.
Autor:

Podobné recepty

Masové košíčky s vejci

Rafinovaný předkrm s křepelčími vejci vypadá na první pohled docela složitě, ale nakonec je to...

Kopřivová nádivka s mandlemi

Bezmasá varianta pro velikonoční debužírování potěší nejen vegetariány. Nasekané mandle dodávají...

Vaječná pomazánka s paprikou

Barevnější variace na klasickou vajíčkovou pomazánku vás rozveselí a bude ozdobou každé rodinné...

Velikonoční hlavička

K tradičním pokrmům patří ve většině českých domácností o Velikonocích hlavička s uzeným masem.

Velikonoční nádivka s uzeným a vepřovým masem

Když si z procházky donesete domů lístky kopřivy a medvědího česneku, není nic lepšího, než je...

Zobrazit více