Grilovaný hermelín s mangem a sušenou šunkou

Chystáte se grilovat? Pak určitě vyzkoušejte tuto sýrovou delikatesu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na salsu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    598 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2504 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    22,2 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    39,9 g

    63 %

    59 %

  • Tuky

    38,4 g

    59 %

    55 %

  • nasycené

    19,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Toastový chléb potřeme olejem a ugrilujeme dokřupava. Necháme zchladnout a rozlámeme na kousky. Hermelíny rozkrojíme podélně na poloviny, potřeme lehce hořčicí, džemem, posypeme toastovým chlebem a přiklopíme druhou polovinou sýra. Obtočíme šunkou, zabalíme do alobalu a grilujeme z obou stran 5 minut.
  2. Salsa: dužinu manga nakrájíme na kostičky. Okurku oloupeme, vyškrábneme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Stejně pokrájíme i papriku a nasypeme ji do mísy. Přidáme mango, okurku, pokrájený koriandr a podle chuti přisolíme a pokapeme limetkovou šťávou.
  3. Hotový hermelín rozdělíme na talíře, můžeme přidat švestkovou omáčku a polijeme salsou.
Autor:

Podobné recepty

Košíčky s paprikovo-olivovou pomazánkou

Na oslavě se po těchto košíčcích jen zapráší.

Melounovo-jablečné čatní

Čatní se v indické kuchyni využívá jako dip k masu.

Křenová vejce

Tradiční český předkrm plný chuti a pikantnosti.

Nakládaná vejce

Udělejte domácí nakládaná vejce.

Houbový koláč s cuketami

Pro změnu upečte na víkend slaný koláč.