Grilovaný flank steak s parmazánem

Nebojte se hodit hovězí steak na gril, nemáte co zkazit a výsledek vás nadchne.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    589 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2463 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    17,9 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    54,9 g

    87 %

    81 %

  • Tuky

    33,0 g

    51 %

    47 %

  • nasycené

    10,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Flank steak osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Maso položíme na rozpálený gril nebo nepřilnavou pánev. Při pečení maso často otáčíme a grilujeme 10 minut. Hotový flank steak zabalíme na 5 minut do alobalu a necháme odpočívat.
  2. Rukolu omyjeme, osušíme, rozdělíme na talíře, přidáme sušená rajčata a olivy.
  3. Hotové maso nakrájíme na tenké proužky. Rozdělíme na připravený salát, pokapeme ho olivovým olejem a posypeme nadrobeným parmazánem.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.

Švédské masové kuličky s omáčkou

Lahodná švédská specialita, která je oblíbená po celém světě.