Grilované sýry

Jste milovníkem sýrů? Ugrilujte si je podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 10 min

Ingredience

1 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    3135 KCal

    143 %

    131 %

  • Energie

    13117 KJ

    143 %

    131 %

  • Sacharidy

    74,2 g

    84 %

    74 %

  • Vláknina

    7,6 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    196,9 g

    312 %

    290 %

  • Tuky

    225,8 g

    347 %

    323 %

  • nasycené

    120,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vlašské ořechy pokrájíme nahrubo a smícháme s hnědým cukrem. Vajíčko rozkvedláme v misce vidličkou. Sýr namočíme nejdříve ve vajíčku a pak v ořechové směsi.
  2. Každý trojúhelník sýra dáme na střed čtverce pečicího papíru, položíme na něj snítku levandule a zabalíme do pečicího papíru. Položíme na gril a grilujeme asi 5 minut. Sýr neotáčíme - bude uvnitř sametový a krusta začne karamelizovat.
  3. Grilovaný kozí sýr s lilkovým sugem:
  4. Nejdříve připravíme lilkové sugo. Lilek nakrájíme na kostky, osolíme je a necháme asi 25 minut "vypotit". Kuchyňskou papírovou utěrkou je lehce osušíme. V pánvi zahřejeme olej a kostky na něm dobře osmahneme ze všech stran. Rozmarýn usekáme najemno a přidáme k lilku. Krátce podusíme, osolíme a ochutíme trochou citronové šťávy, kari a pepře.
  5. Podušený lilek přendáme do misky a necháme zchladnout. Rajčata rozkrojíme na poloviny a krátce orestujte na pánvi. Lilek, rajčata a kečup smícháme a ještě dochutíme.
  6. Sýry vybalíme z folie a vrátíme je zpět do dřevěné krabičky. I s krabičkami je dáme na rošt grilu a opékáme nad žhavými uhlíky asi 10 minut. Přendáme je na talíř i s mírně ohořelou krabičkou a doplníme lilkovým sugem.
  7. Řecký sýr s feferonkami na grilu:
  8. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. V misce je promícháme s olivovým olejem . Ze stonku rozmarýnu otrháme lístky a usekáme je. Rozmarýn vmícháme do oleje s feferonkami a vše trochu podrtíme dřevěnou paličkou, aby se chutě spojily.
  9. Sýry potřeme feferonkovou směsí a necháme rozležet minimálně 30 minut, ale klidně i několik hodin. Nesolíme je, sýr haloumi je dostatečně slaný. Pak je grilujte na mřížce asi 5 minut z každé strany.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Smažené masové kuličky plněné mozzarellou

Kombinace mozzarelly a masových kuliček je prostě výborná.