Ingredience
Postup
- Vlašské ořechy pokrájíme nahrubo a smícháme s hnědým cukrem. Vajíčko rozkvedláme v misce vidličkou. Sýr namočíme nejdříve ve vajíčku a pak v ořechové směsi.
- Každý trojúhelník sýra dáme na střed čtverce pečicího papíru, položíme na něj snítku levandule a zabalíme do pečicího papíru. Položíme na gril a grilujeme asi 5 minut. Sýr neotáčíme - bude uvnitř sametový a krusta začne karamelizovat.
- Grilovaný kozí sýr s lilkovým sugem:
- Nejdříve připravíme lilkové sugo. Lilek nakrájíme na kostky, osolíme je a necháme asi 25 minut "vypotit". Kuchyňskou papírovou utěrkou je lehce osušíme. V pánvi zahřejeme olej a kostky na něm dobře osmahneme ze všech stran. Rozmarýn usekáme najemno a přidáme k lilku. Krátce podusíme, osolíme a ochutíme trochou citronové šťávy, kari a pepře.
- Podušený lilek přendáme do misky a necháme zchladnout. Rajčata rozkrojíme na poloviny a krátce orestujte na pánvi. Lilek, rajčata a kečup smícháme a ještě dochutíme.
- Sýry vybalíme z folie a vrátíme je zpět do dřevěné krabičky. I s krabičkami je dáme na rošt grilu a opékáme nad žhavými uhlíky asi 10 minut. Přendáme je na talíř i s mírně ohořelou krabičkou a doplníme lilkovým sugem.
- Řecký sýr s feferonkami na grilu:
- Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. V misce je promícháme s olivovým olejem . Ze stonku rozmarýnu otrháme lístky a usekáme je. Rozmarýn vmícháme do oleje s feferonkami a vše trochu podrtíme dřevěnou paličkou, aby se chutě spojily.
- Sýry potřeme feferonkovou směsí a necháme rozležet minimálně 30 minut, ale klidně i několik hodin. Nesolíme je, sýr haloumi je dostatečně slaný. Pak je grilujte na mřížce asi 5 minut z každé strany.