Úterý 18. května 2021, svátek má Nataša
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 18. května 2021 Nataša

Grilované steaky s ředkvičkovo-kukuřičným salátem

Také jste se tolik těšili na to, až si zase budeme užívat grilování? Steaky z hovězího roštěnce jsou klasika, kterou si rád dopřeje každý milovník venkovního hodování. A lehký salátek šťavnatému masu rozhodně sluší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    331 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1386 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    15,4 g

    18 %

    15 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    47,0 g

    75 %

    69 %

  • Tuky

    9,5 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Steaky pokojové teploty potřeme z obou stran olejem, osolíme je a opepříme. Položíme je na gril rozehřátý na 230 – 320 °C. Grilujeme z každé strany cca 5 minut na stupeň středně propečené.
  2. Pak je přendáme na prkýnko a necháme asi 5 minut odpočívat.
  3. Připravujeme-li steaky doma na grilovací pánvi, opečeme je zprudka z obou stran a pak vložíme na 6 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Poté vyjmeme a zakryté necháme cca 5 minut odpočinout.
  4. Ředkvičky očistíme, nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Přidáme k nim rozmraženou kukuřici, nahrubo nasekané opláchnuté lístky koriandru a šťávu z limetky. Salát osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
  5. Steaky před podáváním nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je dle chuti citronovou šťávou, dosolíme a dozdobíme čerstvým koriandrem. Servírujeme společně se salátem.
Autor:

Podobné recepty

Krůtí gyros s tzatziki

Chcete se na okamžik přenést do Řecka? Připravte si tuhle prázdninovou klasiku, posaďte se k oknu...

Ricottový nákyp s mangoldem a rajčaty

Také milujete zapečená jídla? Ideální večeři pro celou rodinu v italském stylu připravíte z...

Domácí italské těstoviny podle Pavla Berkyho

Naše babičky považovaly výrobu nudlí do polévky za samozřejmost. A ty italské právě tak samozřejmě...

Kuře naplacato podle Zdeňka Pohlreicha

Celý fígl spočívá v tom, že musíte vědět, kde říznout a celé kuře tak jednoduše zbavit kostí. A...

Ledvinky s omáčkou z hrubozrnné hořčice

Ke vnitřnostem má většina z nás dost vyhraněný vztah. Buď je nesnášíme, nebo milujeme. Patříte-li...

Zobrazit více