Grilované pražmy královské s tymiánem

Pozvěte přátele na návštěvu a ugrilujte si společně pražmy s tymiánem. Všichni si na nich pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    663 KCal

    30 %

    28 %

  • Energie

    2774 KJ

    30 %

    28 %

  • Sacharidy

    2,6 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    57,8 g

    92 %

    85 %

  • Tuky

    46,9 g

    72 %

    67 %

  • nasycené

    7,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pokud nemáme ryby už kuchyňsky upravené, nejprve z nich odstraníme šupiny a vykucháme je. Omyjeme, osušíme a v kůži uděláme ostrým nožem několik zářezů ve tvaru kříže. Pokapeme je z obou stran olivovým olejem a posolíme. Lístky tymiánu otrháme od stonků, nasypeme je na ryby a rukou je lehce vetřeme do zářezů.
  2. Pražmy vložíme do grilovacích kleští na ryby a grilujeme zvolna z obou stran. Na každou stranu počítáme celkem asi 10 minut, ale během grilování ryby otáčíme. Hotové pražmy ozdobíme měsíčky citronu. Podáváme s bílým pečivem a bílým vínem.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Topinky s grilovanou zeleninou

Rychlá večeře, na které si pochutnáte.