Grilované krůtí špízy

Pozvěte kamarády a společně si ogrilujte tyto krůtí špízy. Všem budou moc chutnat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    301 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1261 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    7,2 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    36,3 g

    58 %

    53 %

  • Tuky

    13,7 g

    21 %

    20 %

  • nasycené

    5,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krůtí maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Osolíme je, opepříme, posypeme najemno nasekanou chilli papričkou a rozmarýnem a zakapeme olejem. Promícháme a necháme alespoň 30 minut v chladu odležet.
  2. Polovinu odleželého masa zabalíme do proužků šunky. Papriku a jarní cibulky očistíme a nakrájíme na stejné kousky jako maso. Na připravené špízy střídavě napichujeme maso, papriku a jarní cibulky. Hotové špízy grilujeme na rozehřátém grilu ze všech stran asi 10 minut.
  3. Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhaným křenem, pažitkou a solí. Křenový dip podáváme ke grilovaným špízům společně s opečenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Kopřivová nádivka

Nádivka s mladými kopřivami k českým Velikonocům neodmyslitelně patří.

Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou

Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.

Roláda z mletého masa

Vyzkoušejte vylepšenou verzi obyčejné sekané. Zelenina jí sluší.

Vepřové plátky na cibuli a bramborové kuličky

Nevíte, co uvařit o víkendu k obědu? Máme pro vás zajímavou inspiraci.

Znojemské dančí závitky

Inspirujte se receptem na oblíbené jídlo ze Znojma.