Grilované krevety s limetkami
Už je čas vytáhnout gril. Pokud chcete začít zlehka a poněkud elegantně, napíchněte na špejli krevety.
Vaření 30 min
bez odležení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
323 KCal
15 %
13 %
-
Energie
1353 KJ
15 %
13 %
-
Sacharidy
7,6 g
9 %
8 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
37,1 g
59 %
54 %
-
Tuky
15,9 g
24 %
23 %
-
nasycené
2,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Čerstvé krevety očistíme a zbavíme střívek, hlavy a krunýře. Máme-li krevety mražené, necháme je v chladnu pomalu rozmrznout. Připravené krevety vložíme do mísy.
- Oloupané stroužky česneku prolisujeme nebo rozetřeme, smícháme s drobně nakrájeným zázvorem, přidáme na malé kostičky nakrájenou chilli papričku, nasekanou petrželku, štávu z jednoho citronu a olivový olej.
- Hotovou marinádu nalijeme na krevety, osolíme, opepříme a dáme marinovat minimálně na dvě hodiny do chladničky.
- Limetky důkladně omyjeme a nakrájíme na osminky. Krevety napícháme na špízky, střídavě s limetkami. Špízy dáme na rozehřátý gril a grilujeme asi 5 minut ze všech stran. Během grilování je potíráme marinádou. Hotové krevety by měly zčervenat.