Grilované krevety s limetkami

Už je čas vytáhnout gril. Pokud chcete začít zlehka a poněkud elegantně, napíchněte na špejli krevety.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    323 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1353 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    7,6 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    37,1 g

    59 %

    54 %

  • Tuky

    15,9 g

    24 %

    23 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čerstvé krevety očistíme a zbavíme střívek, hlavy a krunýře. Máme-li krevety mražené, necháme je v chladnu pomalu rozmrznout. Připravené krevety vložíme do mísy.
  2. Oloupané stroužky česneku prolisujeme nebo rozetřeme, smícháme s drobně nakrájeným zázvorem, přidáme na malé kostičky nakrájenou chilli papričku, nasekanou petrželku, štávu z jednoho citronu a olivový olej.
  3. Hotovou marinádu nalijeme na krevety, osolíme, opepříme a dáme marinovat minimálně na dvě hodiny do chladničky.
  4. Limetky důkladně omyjeme a nakrájíme na osminky. Krevety napícháme na špízky, střídavě s limetkami. Špízy dáme na rozehřátý gril a grilujeme asi 5 minut ze všech stran. Během grilování je potíráme marinádou. Hotové krevety by měly zčervenat.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Zapečená špagetová dýně

Tento recept musí každý vyzkoušet.