Grilované hrušky

Ugrilujte si dezert, který vás osvěží.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    259 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1085 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    44,5 g

    51 %

    44 %

  • Vláknina

    8,1 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    3,8 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    5,5 g

    8 %

    8 %

  • nasycené

    0,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrušky omyjeme a osušíme. V polovině je šikmo překrojíme a z obou částí vydlabeme středy (jádřinec).
  2. Z rybízové marmelády odebereme jednu lžíci a zbytek promícháme s alkoholem. Přidáme nahrubo rozdrcené mandlové lupínky a zahustíme piškotovými drobečky.
  3. Směsí naplníme hrušky a rozkrojené ovoce zase spojíme. Grilujeme je v troubě při mírné teplotě asi 15-20 minut, dokud nezměknou.
  4. Hotové hrušky rozdělíme na talíře, lehce potřeme zbylou marmeládou a posypeme pistáciemi.
Autor:

Podobné recepty

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.

Sladké knedlíky z odpalovaného těsta

Udělejte dětem radost domácími sladkými knedlíky.