Grilované bruschety

Oblíbený předkrm v italské kuchyni.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    466 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1950 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    46,0 g

    52 %

    46 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    25,4 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    19,6 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    8,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rajčata omyjeme, osušíme a stejně jako mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Cibuli i česnek oloupeme. Cibuli nasekáme nadrobno.
  2. Chlebovou veku nakrájíme na plátky. Položíme je na rozehřátý gril a z jedné strany je opečeme. Otočíme je, potřeme česnekem a poklademe rajčaty a mozzarellou. Bruschety posypeme cibulí, osolíme je, opepříme a pokapame olivovým olejem.
  3. Chlebíčky zakryjeme víkem grilu a necháme je péct, dokud se sýr nezačne roztékat. Bruschety ozdobíme lístky bazalky a ihned je podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Telecí terina

Vykouzlete na talíři tu nejlepší terinu.

Tunýlek s uzeným jazykem

Tuto delikatesu můžete servírovat jako studený předkrm.

Slané tyčky

Ideální pochoutka na večer k filmu.