Grilovaná vepřová žebírka

Labužníci jistě ocení, až jim ugrilujete tato žebírka.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Na marinádu:

Na dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1048 KCal

    48 %

    44 %

  • Energie

    4385 KJ

    48 %

    44 %

  • Sacharidy

    16,5 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    81,1 g

    129 %

    119 %

  • Tuky

    70,3 g

    108 %

    100 %

  • nasycené

    10,8 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Feferonky očistíme a spolu s česnekem nasekáme najemno. Přidáme všechny ostatní ingredience na marinádu a ponorným mixérem rozmixujeme.
  2. Žebírka potřeme připravenou marinádou a necháme přes noc marinovat. Druhý den je vložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C asi 90 minut. Během pečení žebírka průběžně otáčíme.
  3. Žebírka vyjmeme a necháme trochu zchladnout. Potřeme je vypečenou šťávou a opatrně položíme na rozehřátý gril. Grilujeme z každé strany 5 až 10 minut.
  4. Hořčice smícháme v misce společně s medem a dobře promícháme. Pečená žebírka nakrájíme na porce a ozdobíme nasekanou petrželkou. Podáváme s hořčičným dipem a krajícem chleba.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Zapečená špagetová dýně

Tento recept musí každý vyzkoušet.