Grilovaná kuřecí prsíčka se šalvějí

V jednoduchosti je krása, a to platí i při grilování. Vyzkoušejte tato famózní grilovaná prsíčka a už nikdy nebudete chtít jinak.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    213 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    891 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    1,1 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    35,0 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    7,4 g

    11 %

    11 %

  • nasycené

    1,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí prsíčka osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme a smícháme s citronovou šťávou a jednou lžící oleje. Prsa potřeme marinádou, na každé přiložíme jeden lístek šalvěje a převážeme kuchyňským provázkem. Necháme 10 minut marinovat.
  2. Prsíčka grilujeme na rozpáleném grilu nejprve ze strany bez kůže asi 4 minuty. Pak je obrátíme a grilujeme ze strany s kůží další 4 minuty dokřupava. Hotové maso necháme krátce v teple odležet.
  3. Špenát pečlivě opláchneme a osušíme v odstředivce na salát. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky a smícháme je s listy špenátu a lehce pokapejte zbytkem oleje. Grilovaná kuřecí prsa podáme se zeleninovým salátkem a rajčatovým čatní.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.

Švédské masové kuličky s omáčkou

Lahodná švédská specialita, která je oblíbená po celém světě.