Grilovaná kuřecí křídla v asijské marinádě

Zkuste tentokrát grilovačku v asijském duchu, kombinace sladkých, slaných a kyselých chutí vás dostane.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Příloha:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1577 KCal

    72 %

    66 %

  • Energie

    6598 KJ

    72 %

    66 %

  • Sacharidy

    106,5 g

    121 %

    107 %

  • Vláknina

    18,3 g

    61 %

    61 %

  • Bílkoviny

    100,3 g

    159 %

    147 %

  • Tuky

    80,3 g

    124 %

    115 %

  • nasycené

    22,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do kastrolu dáme zázvor, olej, ocet, mirin, cukr a 500 ml vody. Vše přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut do zhoustnutí. Křídla omyjeme a rozkrojíme v kloubu. Vložíme je do horké marinády a necháme asi 30 minut marinovat.
  2. Houby osolíme a pokapeme olejem. Karotky očistíme a krátce spaříme ve vroucí osolené vodě. Kukuřičné klasy slijeme z nálevu.
  3. Marinovaná křidélka napícháme na jehly. Položíme je na rozehřátý gril a opékáme asi 20 minut. Během opékání je otáčíme. Pak k masu rozložíme na gril i houby a opékáme je asi 10 minut do změknutí.
  4. Grilovaná křidélka potřeme miso pastou. Posypeme je sezamem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Podáváme je se zeleninou a grilovanými houbami, posypané nakrájenou jarní cibulkou a zelenými výhonky.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Panenka ve slanině

Připravte si vepřovou panenku na středomořský způsob. Zpříjemní vám čekání na léto.