Grilovaná kuřecí křidélka

Pozvěte kamarády na návštěvu a společně si ugrilujete tato kuřecí křidélka. Všichni z nich budou nadšení.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez doby marinování

Ingredience

4 PORCE +

Na marinádu:

Na dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2161 KCal

    98 %

    90 %

  • Energie

    9043 KJ

    98 %

    90 %

  • Sacharidy

    15,4 g

    18 %

    15 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    174,5 g

    277 %

    257 %

  • Tuky

    157,5 g

    242 %

    225 %

  • nasycené

    51,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuřecí křídla omyjeme, zbavíme letek a případných chloupků. Osolíme je a opepříme.
  2. V míse smícháme povidla s kečupem, paprikou, hořčicí, octem, přesekanými papričkami a sójovou omáčkou. Křídla obalíme v marinádě a necháme marinovat v chladu alespoň 120 minut.
  3. Mezitím v kastrůlku za stálého míchání pomalu rozpustíme nahrubo nastrouhaný sýr. Jakmile je téměř rozpuštěný, přidáme zakysanou smetanu a za stálého míchání vaříme asi 15 minut. Pak kastrůlek stáhneme z plotny, dochutíme solí a dáme vychladnout.
  4. Namarinovaná křídla grilujeme z obou stran dokřupava na středně rozpáleném grilu. Můžeme je podávat s dipem a čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Panenka ve slanině

Připravte si vepřovou panenku na středomořský způsob. Zpříjemní vám čekání na léto.