Grilovaná krkovička

Chystáte se grilovat? Inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

bez doby marinování

Ingredience

4 PORCE +

Marináda:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    421 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1763 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    12,7 g

    14 %

    13 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    40,7 g

    65 %

    60 %

  • Tuky

    21,8 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    5,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krkovici opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Maso nakrájíme na osm stejně velkých plátků, lehce ho pěstí naklepeme a osolíme.
  2. Do mísy dáme plnotučnou hořčici, med, černé pivo a drcený pepř. Metličkou vše důkladně rozšleháme.
  3. Do hotové marinády naložíme plátky masa a necháme nejlépe do druhého dne odležet. Během marinování aspoň jednou maso v míse obrátíme.
  4. Pak maso vyndáme a necháme okapat. Grilujeme ho na rozpáleném roštu nebo pod grilem v troubě po každé straně asi pět minut. Během grilování potíráme marinádou. Ihned podáváme s čerstvou bagetou a zeleninovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Ryba pečená v papíru

Pokud máte chuť na rybu, připravte si tento recept.