Grilovaná krkovice s karamelizovanou cibulí

Léto - čas grilování. Pozvěte přátele na tento šťavnatý kousek masa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Na maso:

Na cibuli:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    609 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2548 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    13,5 g

    15 %

    14 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    40,7 g

    65 %

    60 %

  • Tuky

    42,6 g

    66 %

    61 %

  • nasycené

    8,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V misce smícháme hořčici, pivo, nasekaný rozmarýn, česnek utřený se solí, olivový olej a čerstvě mletý pepř.
  2. Krkovici očistíme a nakrájíme na přibližně 1,5 cm silné plátky, které osolíme, opepříme a vložíme do připravené marinády. Necháme marinovat alespoň dvě hodiny.
  3. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli nakrájenou na kolečka. Pak vmícháme máslo, cukr a sůl. Na mírném plameni pomalu opékáme a průběžně mícháme.
  4. Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijeme ocet a necháme jej odpařit. Odležené maso opékáme na grilu z každé strany asi 5 minut. Podáváme s karamelizovanou cibulí a ozdobíme rozmarýnem.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Smaženice na chlebu

Přinesli jste z lesa čerstvé houby? Udělejte z nich k večeři výbornou smaženici.